Ντ. Μπακογιάννη: Να πάνε μαζί στη τρόικα Σαμαράς και Τσίπρας

Με παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να γίνει άμεσα συνάντηση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, προτρέποντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες με την Τρόικα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο «Βηματοδότης», η βουλευτής της ΝΔ έφερε και το παράδειγμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Παπανδρέου: «Δεν μπορεί να ήταν λιγότερες οι διαφορές Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Μητσοτάκη απ’ ό,τι είναι οι διαφορές που χωρίζουν τον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Και όμως, οι Παπανδρέου και Μητσοτάκης κατάφεραν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι θα τα βρουν.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις αντιρρήσεις της για τον τρόπο που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα: «Πρέπει επιτέλους να βάλουμε και εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τις δικές μας προτεραιότητες και όχι να ακολουθούμε μόνον ό,τι μας λέει η Τρόικα. Εχει πολλαπλή σημασία αυτό που λέω», είπε.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλώνει: «Όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας τόσο απομακρύνεται η υπόθεση εκλογής Προέδρου».