Ν.Βούτσης: Ανοιχτή η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ αν είναι …ανιδιοτελή

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM και στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο του Σαββάτου» ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτσης είπε ότι «είναι φυσιολογικό και εύλογο» να γίνουν προσχωρήσεις στελεχών άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βούτσης επίσης είπε σχετικά: «Όταν ένας ολόκληρος κόσμος στη βάση της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει η κρίση -και μιλάω για εκατομμύρια ψηφοφόρους- στρέφονται ως πολιτική διαμεσολάβηση και εκπροσώπηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές ότι ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού που είχε θητεύσει σε θέσεις αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικές ή και πολιτικές, θα ακολουθήσει αυτό το ρεύμα. Δεν είναι κάτι εξωφρενικό ή κάτι που πρέπει να μας ξενίζει ή να μας συνταράσσει».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι απαιτείται μια λεπτή ισορροπία στις προσχωρήσεις και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας, την έξωθεν καλής κοινωνικής μαρτυρίας, της ειλικρινούς αλλαγής σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Και αυτό κατά περίπτωση. «Δε μπορεί να έχουμε ένα γενικό Φετφά».

 

* Φετφά: η γνωμοδότηση του μουφτή (θρησκευτικού δικαστή των μουσουλμάνων)  όταν ο πολιτικός δικαστής, ο καδής, αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση επί ενός ζητήματος .