Ν. Παππάς: Η συμφωνία του Eurogroup θα ψηφιστεί τμηματικά…

«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί κομμάτι κομμάτι και το πρώτο κομμάτι έρχεται σήμερα» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε τοποθέτησή του στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

«Είναι ελπιδοφόρο που διαμορφώνονται σε αυτή την αίθουσα συναινέσεις, παρόλο που κάποιες παρατάξεις και κάποια κόμματα μετατοπίζονται από την προτεραία πολιτεία τους και έρχονται να ψηφίσουν πράγματα τα οποία τα μνημόνια δεν άντεχαν να περιέχουν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι μια διαδικασία που θα βοηθήσει και εσάς να βρείτε το νέο ιστορικό σας ρόλο» τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος νωρίτερα είχε επισημάνει ότι «σήμερα ζήσαμε άλλο ένα επεισόδιο της βαθειάς αναζήτησης στην οποία έχει μπει η αξιωματική και η ελάσσονα αντιπολίτευση σε ότι αφορά το ρόλο τους στη νέα εποχή».

«Ακούμε πολλές φορές -και στην ίδια τοποθέτηση- απολύτως αντικρουόμενες μεταξύ τους κριτικές, ότι έχουμε εγκλωβιστεί στην προεκλογική μας ρητορική, ότι είμαστε δέσμιοι των υποσχέσεών μας και πάμε τη χώρα στα βράχια. Και στην ίδια τοποθέτηση έρχονται να μας πουν ότι έχετε υπογράψει κρυφό μνημόνιο και επονείδιστες συμβάσεις και το κρύβετε από την εθνική αντιπροσωπεία. Ένα από τα δύο πρέπει να λέγονται τουλάχιστον την ίδια τοποθέτηση για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας…