Ξέσπασε κόντρα μεταξύ «Ποταμιού» – Λουράντου για το διευρυμένο ωράριο

ImageHandler (1)

«Μεταρρύθμιση» χαρακτηρίζουν τη διευρυμένη λειτουργία των φαρμακείων οι βουλευτές και την ίδια ώρα ο πρόεδρος τους Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος επιτίθεται θεωρώντας casus belli την ερώτηση τριών βουλευτών του “Ποταμιού” για το διευρυμένο ωράριο.

Ο χαρακτηρισμός «μεταρρύθμιση προς τη σύγχρονη κατεύθυνση» που επεφύλαξαν στο διευρυμένο ωράριο οι κκ Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και η όλη επιχειρηματολογία τους για τα οφέλη καταναλωτών και αγοράς από την «απελευθερωμένη» λειτουργία των φαρμακείων τα τελευταία τρία χρόνια, «απασφάλισαν» τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Συνεπής με την κατηγορηματική απόρριψη κάθε άλλου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων πλην εκείνου που ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ο κ. Λουράντος από την εποχή που εκπροσωπούσε τη «γαλάζια» παράταξη στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας (ΦΣΑ), υποστηρίζει με την ίδια ένταση και σήμερα ως αντιμνημονιακός πρόεδρος του ΠΦΣ το κλασικό ωράριο λειτουργίας του κλάδου.

«Από πού συμπεραίνετε πως η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου ως μέρος των μεταρρυθμίσεων είναι εναρμονισμένη με τις σύγχρονες συνθήκες; Μήπως οι σύγχρονες συνθήκες που επικαλείστε είναι οι εδώ και  πέντε χρόνια μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις» που ταλαιπωρούν την χώρα μας και τις οπoίες απέρριψε πολύ πρόσφατα με την ψήφο του, ο  ελληνικός λαός;» θέτει τα ερωτήματα προς τους τρεις βουλευτές ο κ. Λουράντος.

«Από πού συμπεραίνετε ότι τα έσοδα και η κίνηση των φαρμακείων αυξήθηκαν;» επανέρχεται με άλλο ερώτημα – απάντηση στη διαπίστωση του «Ποταμιού» ότι «τα έσοδα και η κίνηση των φαρμακείων αυξήθηκαν με τη διευρυμένη λειτουργία τους.

Ο κ. Λουράντος αντέτεινε «τα κατασχετήρια που έχουμε στα χέρια μας και που  δείχνουν ακριβώς το αντίθετο για τα χιλιάδες φαρμακεία».

Στο επιχείρημα των τριών βουλευτών ότι «οι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο φαρμακείο σε περιπτώσεις ανάγκης, θεωρούν θετικό πως βρίσκουν πιο εύκολα ανοιχτό φαρμακείο, υποστηρίζουν το διευρυμένο ωράριο και θέλουν να συνεχιστεί» ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών διερωτάται «ποιοι είναι οι «καταναλωτές» που υποστηρίζουν το διευρυμένο ωράριο;» ενώ καταλογίζει στους τρεις βουλευτές ότι συνομιλούν «με τους  μεγαλοφαρμακοποιούς  που ακολουθούν το διευρυμένο ωράριο».