Ξύλο μετά…μουσικής στα παιδιά των “Πυρήνων” λίγο πριν περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν  οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίοι καταζητούνταν  για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων  της Φωτιάς».

Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από την Κοζάνη στην Αθήνα, όπου και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, ενώ οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική.

Πάντως, έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών «λένε» πως έχουν χτυπήσει τον κεντρικό πυρήνα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης και είναι βέβαιοι πως από τους 8 που πήραν μέρος στη διπλή ληστεία, αρκετοί έχουν πάρει μέρος σε πολλές επιθέσεις στην Αθήνα. Αποκορύφωμα το χτύπημα στο Μall πριν 2 εβδομάδες για το οποίο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως πιθανότατα πήραν μέρος κάποιοι από τους 8 ληστές της Κοζάνης.

 

 

ΣΟΚ! 20-25 ετών οι τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ – «Κουφάλες πολιτικοί δεν θα κοιμόσαστε ήσυχοι»

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν σε Βέροια… και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

«Ζήτω η αναρχία» και «κουφάλες πολιτικοί δεν θα κοιμόσαστε ήσυχοι», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της Κοζάνης.
 Συνοδευόμενοι από στυνομικούς οι δράστες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι καθώς έλεγαν «χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο». Φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδεύονταν από πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ, είχαν εμφανή τραύματα και τα πρόσωπά τους έμοιαζαν παραμορφωμένα.
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες.Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας – Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής