ΟΑΕΕ: Έξτρα μπόνους με 2ετή μείωση τρεχουσών εισφορών – Αφορά 650.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Τρία δώρα στις δόσεις για χρέη, στις προσαυξήσεις και στις τρέχουσες εισφορές παίρνουν οι 650.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με τις πρόσφατες ρυθμίσεις για χρέη στα Ταμεία, αλλά και την παράταση του μέτρου μείωσης εισφορών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές:

  • Όσοι αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα παίρνουν ως και 100 δόσεις για να πληρώσουν χρέη τους από τις καθυστερούμενες μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 εισφορές τους, εφόσον η κύρια οφεική δεν υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.
  • Όσοι είναι ήδη σε ρύθμιση, την οποία τηρούν με συνέπεια, και συνεχίσουν σε αυτή, παίρνουν ως μπόνους τη μείωση του επιτοκίου που επιβαρύνει την οφειλή τους από 8,75% στο 4,56% αναδρομικά από την 1η/1/2013 και επιπλέον ένα δεύτερο μπόνους που είναι η αναδρομική μείωση των προσαυξήσεων κατά 20%. Αν μεταπηδήσουν όμως στη νέα ρύθμιση με τις περισσότερες δόσεις, τότε θα έχουν μόνο τη μείωση του επιτοκίου στο 4,56% από 1/1/2013, ενώ θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων με τα ποσοστά που προβλέπει η νέα ρύθμιση ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους.
  • Όσοι είναι σε ρύθμιση ή εντάσσονται τώρα σε αυτήν, θα τύχουν και ενός προσθέτου ευεργήματος που είναι η μείωση και των τρεχουσών εισφορών για τα επόμενα δύο χρόνια, με πληρωμή εισφορών ως και δύο κατηγορίες πιο κάτω από αυτή που είναι σήμερα.

Διαβάστε το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου (click για μεγαλύτερη ανάλυση):