ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Διαδηλώνουν οι μεταλλωρύχοι την Πέμπτη (16/4) στην Αθήνα(upd)Ογδόντα  λεωφορεία με  πάνω από 4.000 μεταλλωρύχους  έφτασαν στην Αθήνα  από τη Χαλκιδική για να διεκδικήσουν  από την κυβέρνηση τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Οι μεταλλωρύχοιπραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΠΕΝ) και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία προς τη Βουλή, με επίδοση ψηφισμάτων στην πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο κοινοβούλιο και στο ΥΠΟΙΚ.

 Οι ίδιοι διαμηνύουν ότι ήρθαν στην Αθήνα για να μείνουν μέχρι να δουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μεταλλωρύχος της Χαλκιδικής είπε: «Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με κανέναν υπουργό. Μας έχουν γεμίσει ψέματα. Να έρθει ο πρωθυπουργός να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά μας».

Ταυτόχρονα όμως, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, στις 18:00.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ

Δεν θα επιστρέψουμε τον εμπαιγμό ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής από τους «αρμόδιους» Υπουργούς

Ενώπιον όλων σας, σήμερα καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό μας  από την Κυβέρνηση τα στελέχη της και ειδικά από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ και τον Γιάννη Τσιρώνη:

Μέσα σε 7 μέρες, οι ίδιοι πολιτικοί:

  1. Ανακάλεσαν άδειες
  2. Απέλυσαν δασεργάτες
  3. Κάλεσαν τους ίδιους δασεργάτες να επιστρέψουν στην δουλειά, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν και είμαστε απολύτως ΝΟΜΙΜΟΙ
  4. Έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση
  5. Μετά προφορικά μας κάλεσαν να ξανασταματήσουμε
  6. Μετά δεσμευτήκαν ότι το θέμα μας θα λυθεί
  7. Και τελικά μας ξανασταματούν σήμερα, στο όνομα του ελέγχου που οι ίδιοι είπαν ότι ολοκληρώθηκε και μας καθιστά απολύτως νόμιμους

Σήμερα και μετά από όλα τα παραπάνω δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι: «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτόν τον εμπαιγμό και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια μεταχείριση για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής».

Ως απολύτως νόμιμοι Έλληνες πολίτες  με δικαιώματα στο ελληνικό Κράτος, και ως οι μόνοι αποδέκτες αυτών των πολιτικών ενώπιον όλων σας, δηλώνουμε τις αποφάσεις μας για τις επόμενες κινήσεις μας:

  • Εμείς ως νόμιμοι Έλληνες πολίτες, από εδώ και στο εξής παίρνουμε στα σοβαρά ΜΟΝΟ τις επίσημες Αποφάσεις, τις επίσημες δηλώσεις και τα έγγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά θα βασιζόμαστε.
  • Μετά τα παραπάνω αν και θεωρούμε υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά θα σεβαστούμε τον Νόμο όπως πάντα.
  • Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμά μας να αντιμετωπιστούμε ΣΟΒΑΡΑ ως Έλληνες πολίτες.