ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Την ώρα που έχει σχηματιστεί – και καλώς – η εντύπωση ότι μετά την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στο Βερολίνο τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για την Ελλάδα, δύο γερμανικές “βόμβες” ανήμερα της 25 ης Μαρτίου έρχονται να υπενθυμίσουν ότι τα πράγματα για την ελληνική οικονομία παραμένουν…σκούρα.

 

Τα περί …εθνικής ανεξαρτησίας στις καρακίτς παρελάσεις που θύμισαν σε όσους έχουν μνήμη τα καμώματα του Παπαδόπουλου, είναι λόγια του αέρα, όσο η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στους δανειστές. Εθνική Ανεξαρτησία με το χέρι απλωμένο στον ELA δεν υφίσταται. Καλά τα σημαιάκια και οι λεβέντικοι εθνικοί χοροί, αλλά εκείνοι που έγραψαν την ιστορία το 1821, τους οποίους και τιμούμε, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ για να συνομιλήσουν με τον Σουλτάνο…

 

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε ότι η Γερμανία περιμένει αποτελέσματα …Μνημονίου από τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, ενώ η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει λόγω αδυναμίας αποπληρωμής της δόσης των 460 εκ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου στις 9 Απριλίου.

Η ΔΗΛΩΣΗ

«Εγώ βλέπω τα πράγματα χωρίς συναισθηματισμούς και βλέπω μόνο τα γεγονότα. Δεν καταθέσαμε στην Μπούντεσταγκ ένα νέο ή τροποποιημένο πρόγραμμα προς ψήφιση, αλλά η Βουλή επιμήκυνε το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου και του Μνημονίου το οποίο αποτελεί τη βάση του (προγράμματος). Περί αυτού πρόκειται. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup διαβεβαίωσαν την ελληνική πλευρά ότι υπάρχει, στο πλαίσιο του ισχύοντος Μνημονίου, περιθώριο ευελιξίας. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η ελληνική πλευρά υποβάλει προτάσεις ώστε να αντικαταστήσει ισχύοντα στοιχεία του Μνημονίου με άλλα, αυτό είναι ελεύθερη να το κάνει. Στο τέλος όμως, όταν η ελληνική πλευρά υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση, χρειαζόμαστε παραταύτα ένα συνολικό πακέτο όπου στο τέλος θα “βγαίνουν” και οι αριθμοί».

 

Η Deutsche Bank βλέπει κίνδυνο χρεοκοπίας στις 9 Απριλίου!

Τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας έως τις 9 Απριλίου υπογραμμίζει η Deutsche Bank, λόγω των έντονων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Η γερμανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει λόγω αδυναμίας αποπληρωμής της δόσης των 460 εκ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου στις 9 Απριλίου.
Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank, τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας υπολείπονται κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ παράλληλα, η ρευστότητα των τραπεζών βρίσκεται σε εξαιρετικά πιεστική κατάσταση.
«Οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται, με την 18η Μαρτίου να παρατηρείται η μεγαλύτερη φυγή κεφαλαίων του τελευταίου μήνα (400 εκ. ευρώ)» τονίζει η Deutsche Bank.
Όπως εξηγεί, η διασφάλιση της χρηματοδοτικής στήριξης έγκειται στην εφαρμογή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, η έγκριση των οποίων συνιστά γρίφο για την ελληνική κυβέρνηση.
«Η στήριξη της Βουλής στις μεταρρυθμίσεις θα είναι δύσκολη και η κυβέρνηση ενδέχεται να προσφύγει ακόμη και στη λύση του δημοψηφίσματος, τονίζεται.