ΟΙ 9 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΤΥΠΗΣΕ “ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ” ΤΟ ΔΝΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ“Περίπου το ένα τρίτο των μεγαλύτερων τραπεζών βάσει παγίων ενδέχεται να δυσκολευτεί να πετύχει βιώσιμη κερδοφορία, γεγονός που υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και τις μεσοπρόθεσμες αδυναμίες”, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η κριτική του ΔΝΤ για τις τράπεζες περιλαμβάνεται στην εξαμηνιαία έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από 189 χώρες έχουν μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 Η έκθεση περιλαμβάνει εννέα ονόματα:  Citigroup, Deutsche, Barclays, Société Générale, UniCredit, Standard Chartered και τις ιαπωνικές Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group και Mitsubishi UFJ Financial Group ως πιθανές να καταγράψουν χαμηλή κερδοφορία.

“Οι τράπεζες που δεν είναι κερδοφόρες μπορεί να μην μπορούν μελλοντικά να παράγουν επαρκή κεφάλαια για να αποκρούουν αντίξοες συνθήκες”, ανέφερε ο Tobias Adrian, διευθυντής τομέα νομισματικών και κεφαλαιακών αγορών του ΔΝΤ. “Η απουσία κερδοφορίας μπορεί να μετατραπεί σε κίνδυνο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις μεταξύ των αναλυτών του κλάδου ιδιωτικών τραπεζών είναι για απόδοση κεφαλαίων κάτω του 8% για κάθε μία από αυτές τις εννέα τράπεζες το 2019.