ΟΛΑΝΤ-ΣΑΜΑΡΑΣ: Συνάντηση με 120 επιχειρηματίες

Με τη συμμετοχή 120, από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες από τη Γαλλία και την Ελλάδα και παρουσία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί  το απόγευμα επιχειρηματική συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η παρουσία του σοσιαλιστή Προέδρου της Γαλλίας – της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ – στο επιχειρηματικό φόρουμ, αποτελεί αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου της επιχειρηματικότητας, σ’αυτή την περίοδο της κρίσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας, στο ΑΜΠΕ.

Η παρουσία του Φρανσουά Ολάντ, προσθέτει, αποτελεί «πρόσκληση για την ελληνογαλλική επιχειρηματική συνεργασία, από την οποία η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί, καθώς η Γαλλία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία».
Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, σημειώνει για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία και για τη σύσταση μικτών ελληνο-γαλλικών επιχειρήσεων, που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. «Η λεκάνη της Μεσογείου περικλείει μεγάλες δυνατότητες για πολλούς τομείς συνεργασίας», λέει εμφατικά, αναφέροντας ενδεικτικά ως δυνατούς τομείς επενδύσεων ή συνεργασίας, την ενέργεια, τις κατασκευές, τα έργα υποδομής, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την υγεία.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου από τον ΣΕΒ, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και από την Medef International από γαλλικής πλευράς.

Στη μία ώρα, που προγραμματίζεται να διαρκέσει το φόρουμ, θα εκφωνήσουν ομιλίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Γάλλος Πρόεδρος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τις Διεθνείς Δράσεις Θ. Λαβίδας, ενώ αναμένεται να υπάρξει και διάλογος με τους επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι από τους αξιόλογους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, με εγκατεστημένες γύρω στις 150 γαλλικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος, οι οποίες απασχολούν περί τους 30.000 εργαζόμενους.