ΟΛΠ: Απάντηση σε δημοσιεύματα για πορίσματα ελέγχου τα έτη 2007 – 2009

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς αντικρούει διάφορα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο σχετικά με πορίσματα ελέγχου επί έργων που εκτελέστηκαν κατά την περίοδο 2007 – 2009.

Τα εν λόγω πορίσματα έχει ήδη αποστείλει από το 2012 στις εισαγγελικές αρχές ο ΟΛΠ Α.Ε. σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία διευκρινίζει:

1. Στον ΟΛΠ Α.Ε. ουδένα πόρισμα ελέγχου έχει παραδοθεί για τα αναγραφόμενα θέματα.

2. Όλα τα αναγραφόμενα αφορούν έργα, τα οποία εκτελέστηκαν την περίοδο 2007-2009, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση.

3. Αντιθέτως, η σημερινή διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. από το 2012, αφού κατοχύρωσε τις οικονομικές αξιώσεις του Οργανισμού, απέστειλε πρώτη τους σχετικούς φακέλους στις εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

4. Ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει διατάξει ΕΔΕ κατά υπαλλήλων του, τους οποίους απομάκρυνε μάλιστα από τις θέσεις τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εισαγγελικών ερευνών.

5. Ουδεμία ζημία από τα αναγραφόμενα έργα έχει προκληθεί στον ΟΛΠ Α.Ε. Ο Οργανισμός υποχρέωσε τις εργολήπτριες εταιρείες με “Εξώδικες Αναγνωρίσεις Οφειλών” τις οποίες και προσυπέγραψαν, να επιστρέψουν αναδρομικά, έντοκα και με ΦΠΑ το σύνολο των απαιτήσεων του.

6. Όλοι οι χειρισμοί της διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. και τις Γενικές του Συνελεύσεις, με γνώμονα την πλήρη προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

«Όλοι όσοι μέσα από διαρροές και εργολαβικές αντιδικίες θέλουν να προωθήσουν συμφέροντα, θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη δικαστική διερεύνηση των καταγγελλομένων. Το ίδιο και όσοι νομίζουν ότι απαξιώνοντας τον Οργανισμό θα προωθήσουν πιο εύκολα πολιτικές πώλησης του», καταλήγει η ανακοίνωση.