ΟΜΠΑΜΑ: Ως έθνος, δεν κάνουμε αυτό που πρέπει για τα παιδιά μας

OBAMA CONECTIKATΟμολογία σοκ για την αμερικάνικη κοινωνία: «Εμείς, ως έθνος, έχουμε μερικές δύσκολες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουμε. Μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια ότι κάνουμε αρκετά για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή από το κακό; Αν είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, η απάντηση είναι “όχι”. Δεν κάνουμε αρκετά. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό πια. Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν και για να μπει τέλος, όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ στη θρησκευτική τελετή, που έγινε στις 19:00 (02:00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) για τα παιδιά που χάθηκαν στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο «Σάντι Χουκ»

” Θα χρησιμοποιήσω ό,τι δύναμη έχω, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον περιστατικό ανάλογο με την τραγωδία που συνέβη στο Νιούταουν», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω την όποια δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτή », υποσχέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο λόγο του Ομπάμα -τον οποίο έγραψε μόνος του για δεύτερη φορά όσο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ- ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια όπου ονόμασε ένα προς ένα τα παιδιά που χάθηκαν στην ανείπωτη αυτή τραγωδία.