ΟΠΑΠ: Αναβάθμισε την αξιολόγηση η S&P σε Β από Β-

Σε Β από Β- αναβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΠΑΠ η Standard and Poor’s, με τον οίκο αξιολόγησης να δηλώνει ότι το σταθερό outlook αποτυπώνει τις προσδοκίες του ότι ο ΟΠΑΠ θα πετύχει υγιείς λειτουργικές επιδόσεις στους επόμενους 12 μήνες και θα διατηρήσει την προσαρμοσμένη μόχλευσή του στο 1,5x-2x.

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η μείωση των πολιτικών αβεβαιοτήτων και η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, προσφέρουν ένα πιο ευχάριστο επιχειρησιακό περιβάλλον για τον ΟΠΑΠ.

“Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το πιστωτικό προφίλ του ΟΠΑΠ στο Β+, που περιορίζεται από το πολύ υψηλό country risk στην Ελλάδα, από όπου η εταιρεία αποκομίζει περίπου το 95% των εσόδων. Η εκτίμησή μας είναι ότι οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠυποστηρίζονται από το ισχυρό του brand, το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής τυχερών παιχνιδιών και το ιστορικό της εταιρείας σε υψηλά περιθώρια κερδοφορίας”, αναφέρει η Standard & Poor’s.

Το “σταθερό” outlook υποδηλώνει ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να επιδεικνύει καλές λειτουργικές επιδόσεις στους επόμενους 12 μήνες, κυρίως λόγω της προοδευτικής ανάπτυξης των τερματικών video-lottery.