ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Οι τσαβίστας κηδεύουν τον Πρόεδρο των φτωχών…

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βενεζουέλα, όταν το φέρετρο με τη σορό του ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, βγήκε για περιφορά στους δρόμους του Καράκας.
Δεκάδες χιλιάδες «τσαβίστας» (οπαδοί του καθεστώτος Τσάβες) πορεύτηκαν πίσω από τη σορό του επί 14 χρόνια πρόεδρου της Βενεζουέλας, η οποία ήταν καλυμμένη στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας.
Πολλοί εκ των οπαδών του Τσάβες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όσο το φέρετρο με τη σορό του 58χρονου ηγέτη μεταφερόταν από ειδικό απόσπασμα στρατιωτών με κόκκινους μπερέδες στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια, τα οποία είχε ερμηνεύσει κατά καιρούς ο εκλιπών.
Το συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα θεωρείται από το πολιτικό στρατόπεδο του Τσάβες ως παράγοντας, ο οποίος μπορεί να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του διαδόχου του στην ηγεσία του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, στη μάχη για την προεδρία της χώρας.
Η σορός του Ούγκο Τσάβες θα εκτίθεται στο κτήριο της Στρατιωτικής Ακαδημίας από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να γίνει η κηδεία.

Με ένα σχόλιο στο twitter αποχαιρέτησε  τον πατέρα της Ούγκο Τσάβες, η Μαρία Γκαμπριέλα.

«Δεν έχω λόγια. Αιώνια ευχαριστώ. Δύναμη. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του: Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την πατρίδα! Για πάντα, μπαμπάκα μου!», έγραψε στο προφίλ της.