Ολλανδία: Ζευγάρι εφήβων υποκίνησε δολοφονία μέσω…Facebook

Ένα ζευγάρι εφήβων από την Ολλανδία καταδικάστηκε σήμερα επειδή «υποκίνησε», μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ένα αγόρι να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου μια 16χρονη έπειτα από έναν καυγά που είχαν μαζί της, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο του Άρνχαϊμ.

«Καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική για νέους, από τα οποία το ένα έτος με αναστολή», δήλωσε η Μάρλου Νίτζλαντ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου, διευκρινίζοντας ότι είναι η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους αυτής της ηλικίας.

Η νεαρή κοπέλα, η Πόλι, και ο φίλος της Ουέσλεϊ επικοινώνησαν μέσω τηλεφώνου και Facebook με ένα αγόρι, που την εποχή του συμβάντος ήταν 14 ετών, με το όνομα Ζινγκ Χουά, για να τον πείσουν να δολοφονήσει την Ουίνσι, ένα 16χρονο κορίτσι που είχε καυγαδίσει με την Πόλι για κάποια σχόλια στο Facebook.

Ο Ουέσλεϊ, που την εποχή του συμβάντος ήταν 17 ετών, ζήτησε τον Δεκέμβριο του 2011 από τον Ζινγκ Χουά να «κάνει κάποιον να σωπάσει». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Ουέσλεϊ υποσχέθηκε στον Ζινγκ Χουά ότι θα του δώσει 150 ευρώ «ή μερικά ποτά», αν δολοφονήσει την Ουίνσι.

Στις 14 Ιανουαρίου 2012 ο Ζινγκ Χουά μαχαίρωσε την Ουίνσι στην είσοδο του σπιτιού της στο Άρνχαϊμ. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο πατέρας της κοπέλας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα. Ο Ζινγκ Χουά καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε έναν χρόνο φυλάκιση και τρία χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική, η ανώτατη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί.

Οι δικαστές έκριναν ότι η Πόλι και ο φίλος της πάσχουν από «διαταραχή προσωπικότητας», ενώ το επίπεδο κοινωνικής και συναισθηματικής τους εξέλιξης είναι κατώτερο του κανονικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Πηγή: Real.gr