Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από σήμερα ξανά στο εδώλιο

Στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών κάθονται εκ νέου σήμερα ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλα 18 πρόσωπα. Η πολύκροτη δίκη για τις «χρυσές μίζες», ξεκίνησε στις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και έπειτα από διακοπή 12 ημερών συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με βροχή ενστάσεων.

Ο πρώην υπουργός έχει και στο παρελθόν κάνει λόγο για ακυρότητα του κατηγορητηρίου και πολιτική δίωξη σε βάρος του. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα δώσουν, όπως λένε, μία νομική μάχη που θα στηρίζεται στην παραγραφή.

Η ποινή που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο πρώην υπουργός. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο – ανώτατο όριο προφυλάκισης – για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.