Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ “ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ” ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ – “Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας”

putin tsiprasΗ ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, ξεκαθάρισε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο, εν όψει της  επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

«Μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη ρωσική αγορά», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας διαταράχθηκαν λόγω των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν έκαναν προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της ουκρανικής κρίσης», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε το γεγονός ότι η επιβολή κυρώσεων οδήγησε και στο εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά προϊόντα, γεγονός που προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην ελληνική οικονομία.