Ο Θ. Πάγκαλος αποθεώνει τον Άδωνι: «Κολοσσιαίο έργο στο υπουργείο Υγείας – Θα μείνει στην ιστορία»!

Αποθέωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη για το «κολοσσιαίο έργο στο υπουργείο Υγείας» ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να μείνει στην ιστορία!

«Με εξαίρεση τον μακαρίτη τον Κατσιφάρα, ο μόνος που μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν πραγματικά υπουργός Ναυτιλίας και μπορούσε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του, παρότι δεν μπορούσε να λύσει όλα τα αιτήματα, αλλά είχε έλεγχο (ήταν ο κ. Γεωργιάδης). Και το ίδιο νομίζω ότι έκανε στο χώρο της υγείας, όπου εκκρεμούσαν αποφάσεις για δεκαετίες μερικές από αυτές, εφαρμόστηκαν και υλοποιήθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση κατά Λοβέρδου και Βενιζέλου

Εξάλλου, με αφορμή την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και των θέσεων που έχει εκφράσει για τα ΑΕΙ, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους πανεπιστημιακούς ενώ αναφορικά με τη στάση του κ. Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια ανέφερε ότι «έρχεται τώρα ο ένας και ο άλλος υπουργός και λέει ότι θέλει να κρατήσει τόσους, διότι το λέει η μελέτη για τα πανεπιστήμια… Το λέει η μελέτη αυτών που έχουν προσλάβει αυτούς τους άχρηστους! Αυτοί που ευλογούν τα γένια τους, κρίνουν τον εαυτό τους και έχουν διαλύσει το πανεπιστήμιο».

Επεκτείνοντας την κριτική του έκανε αναφορές για διαπραγμάτευση του Αν. Λοβέρδου με τον κ. Βενιζέλο σχετικά με τη θέση του στην κυβέρνηση «και ότι δεν θέλει υπουργείο με φασαρίες και εκείνος του είπε ότι τον παρακαλεί να δεχθεί αυτό το υπουργείο και ότι θα δεχθεί ό,τι αποφασίσει εκείνος».