Ο Κουφοντίνας κατέθεσε αίτηση για νέα άδεια από τις φυλακές

Αποτέλεσμα εικόνας για κουφοντινας

Ακριβώς μετά από δυο μήνες ο «Λουκάς» της 17Ν ακολούθησε αυτό που προβλέπει ο νόμος και κατέθεσε νέο αίτημα για 48ωρη άδεια εξόδου.
Το αίτημα κατατέθηκε στο συμβούλιο των φυλακών το οποίο και θα το κρίνει.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17Ν, θα βρεθεί ξανά ενώπιον του συμβουλίου για να υποστηρίξει το αίτημα του, όπου αναμένεται να επικαλεστεί το γεγονός ότι ακολούθησε τους όρους που του είχαν επιβληθεί και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής.

Όταν είχε βρεθεί πάντως ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου των φυλακών που του ενέκρινε τη 48ωρη άδεια, μετά τις αλλεπάλληλες απορρίψεις παλαιότερων αιτημάτων του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε εκφράσει την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του. Τότε, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο του επέτρεψε να βγει στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες από τη φυλακή, με τον όρο να εμφανίζεται 2 φορές την ημέρα   στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.

Η άδεια που του χορηγήθηκε είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανοίγοντας εκ νέου την συζήτηση για τις προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών.