Ο Μπλούμπεργκ στηρίζει Ομπάμα!

Τη στήριξή του στην επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο τυφώνας Σάντι, όπως τόνισε ο κ. Μπλούμπεργκ, έχει αναδιαμορφώσει τη σκέψη του σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό υποστηρίζει τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο κ. Μπλούμπεργκ, ένας ανεξάρτητος πολιτικός (αλλά προερχόμενος και υποστηριζόμενος από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα), που υπηρετεί την τρίτη θητεία του, υπήρξε έντονα επικριτικός τόσο απέναντι στον κ. Ομπάμα, όσο και στον κ. Ρόμνεϊ, υποστηρίζοντας πριν λίγο καιρό ότι και οι δύο δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τα προβλήματα που ταλανίζουν το έθνος.

Όμως, όπως υπογράμμισε τώρα, έχει αποφασίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο καλύτερος υποψήφιος για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Επίσης, επισήμανε ότι άλλοι τρεις λόγοι που υποστηρίζει τον Ομπάμα είναι: το δικαίωμα της άμβλωσης, ο έλεγχος των όπλων και οι γάμοι ομοφυλόφιλων.

Ο τυφώνας Σάντι, που σάρωσε μεγάλο μέρος των βορειοανατολικών πολιτειών, κυρίως του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, αφήνοντας πίσω του 56 νεκρούς στις ΗΠΑ (ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί), εκατοντάδες τραυματίες και καταστροφές που θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ενδέχεται να έχει και πολιτικές επιπτώσεις, πέρα από οικονομικές και κοινωνικές. Ακόμη και ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, έπλεξε χθες το εγκώμιό του προέδρου Ομπάμα, κατά την επίσκεψή τους σε πληγείσες περιοχές. Από τη δική του πλευρά, ο Δημοκρατικός υποψήφιος υποστήριξε ότι ο Κρίστι «έδωσε καρδιά και ψυχή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.