Ο Μπουγιούκας , ο κ.Τσίπρας και το χρέος της Αργεντινής

 

 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 στην Κάρυστο υπήρχε ένας καπετάνιος καϊκιου ο οποίος αποτολμούσε κάτι που σήμερα είναι αδύνατο για πολλούς ναυτικούς.

Το καϊκι του Μπουγιούκα, όπως λεγόταν ο καπετάνιος, μετέφερε κατοίκους και εμπορεύματα με ασφάλεια- αν και η διαδρομή δεν ήταν ευχάριστη για κανέναν, εκτός απο τα παιδιά. Τσιμεντόλιθοι, αρνιά, άνθρωποι όλοι στοιβάζονταν στον ίδιο χώρο.
Οι άντρες έπιναν για να περάσουν ανώδυνα τον Κάβο, οι γυναίκες ξερνούσαν και τα παιδιά χόρευαν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας επιμένει να περάσει τον “Κάβο”- χρέος συνεχίζοντας να λέει τα ίδια ψέματα.

Ότι θα ζητήσει διαγραφή του χρέους, συνθήκη όπως του 1953 κλπ

Δηλαδή, ότι δεν μπορεί να συμβεί ποτέ. Διότι η ειδησεογραφία των ημερών μας λέει ότι, η πρωθυπουργός της Αργεντινής κ. Χριστίνα     Κίρχνερ και η κυβέρνηση της συμφώνησε να πληρώσει τους δανειστές της Λέσχης των Παρισίων για το ποσό των 9,5 δισ. ευρώ.

Είχαν προηγηθεί αρνήσεις πληρωμής  του χρέους, κρατικοποιήσεις, καθημερινός πληθωρισμός 30% και φυσικά εκμνηδένιση των εισαγωγών σε φάρμακα και είδη ανάγκης.

Ο κ. Τσίπρας αρνείται να δει την πραγματικότητα και αρνείται να καταλάβει πως οι αγορές ήδη γνωρίζουν πως συζητείται μια 50ετης επιμήκυνση των δανείων  με ένα επιτόκιο του 0,60%, όροι που θα επιφέρουν βιωσιμότητα στο χρέος.

Αφού ρωτήσει την κα Κίρχνερ τι έκανε με το χρέος – ύστερα απο τον κ. Δημήτρη Χριστόφια που τον συμβούλεψε για τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος- ας παριστάνει τον…  Μπουγιούκα.

Διότι εκτός των  άλλων ο θρυλικός καπετάνιος δεν έπαιρνε ούτε καν δελτίο καιρού.
 
Αντίθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης, χωρίς manual δεν πάει πουθενά.

 

protothema.gr – Δ.ΠΑΦΙΛΑΣ