Ο Μπόμπολας αγοράζει την ΑΕΓΕΚ και παίρνει το μετρό Θεσσαλονίκης

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ  βρίσκεται πλέον ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ toy om;iloy Mp;ompola   με στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη βασική εργολαβίαγια το μετρό Θεσσαλονίκης πριν υπογραφεί η συμφωνία για την επέκταση του δικτύου προς την Καλαμαριά.

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το deal θα κλείσει εντός των προσεχών ημερών εδράζονται στη ανεπίσημη ενημέρωση των εργαζομένων της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το μετρό Θεσσαλονίκης από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό.

Η διοίκηση του ομίλου διαπραγματεύεται τις τελευταίες εβδομάδες με τις δύο πιστώτριες τράπεζες της ΑΕΓΕΚ την ALPHA και την Τράπεζα Πειραιώς.

Μηχανικοί που ασχολούνται με την υπόθεση του μετρό Θεσσαλονίκης επισημαίνουν πως χωρίς να εξασφαλιστεί η υλοποίηση του βασικού δικτύου, δεν μπορεί η ΕΛΛΑΚΤΩΡ να υπογράψει τη σύμβαση για την επέκταση προς Καλαμαριά, ύψους περί τα 315 εκατ. ευρώ.

Το βασικό δίκτυο (9,6 χιλιόμετρα με 13 σταθμούς) έπρεπε να λειτουργεί από τα τέλη του έτους, αλλά βρίσκεται σε αρχικό στάδιο με τους μετροπόντικες ακινητοποιημένους και άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών είχαν ανακοινώσει πως θα υπογράψουν τη σύμβαση για την επέκταση προς Καλαμαριά εντός του Απριλίου.

Στελέχη της ΑΕΓΕΚ και των τραπεζών υποστήριζαν προ εβδομάδων πως ο «πραγματικός δανεισμός της είναι περί τα 60 εκατ. ευρώ καθώς ο υπόλοιπος συνδέεται με απαιτήσεις της τεχνικής εταιρείας από το Δημόσιο».

Η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ-IMPREGILO-ANSALDO T.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA έχει εγείρει σημαντικές απαιτήσεις από το Δημόσιο για το μετρό Θεσσαλονίκης και αναζητείται φόρμουλα ικανοποίησής τους μέσω διαιτησίας ή φιλικού διακανονισμού.

ΠΗΓΗ: EURO2DAY