Ο Μ. Σουλτς …συμβουλεύει τον Α. Τσίπρα: Η ΕΕ μιλά με ενιαία φωνή για τη Ρωσία

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Muenchner Merkur», ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Α. Τσίπρα να μην «σπάσει» τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «απαιτεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, «ως εκ τούτου, μπορούμε και εμείς να ζητήσουμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και να μην τερματιστεί μονομερώς αυτή η αλληλεγγύη, με απόσυρση από τα κοινά μέτρα που έχουμε λάβει».

«Θα πρέπει να βασίσει τις ενέργειες του στη Μόσχα σε αυτό. Είναι κάτι που η ΕΕ περιμένει από τον κ. Τσίπρα ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης χώρας μέλους της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός, όμως, από την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία, ο κ. Σουλτς σχολίασε και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ασκώντας κριτική στο ελληνικό αίτημα να πληρώσει η Γερμανία  278,7 δισ. ευρώ.

«Είναι αντιπαραγωγικό να μπερδεύει κανείς αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα ζητήματα με την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα», είπε και επανέλαβε πως το εν λόγω ζήτημα έχει διευθετηθεί τόσο νομικά όσο και πολιτικά.