Ο Πειραιάς τίμησε τις εταιρείες Σκλαβενίτης και Παπαστράτος για την προσφορά τους

Σχετική εικόναΤιμητικές διακρίσεις, για την προσφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία, δόθηκαν χθες στην εταιρεία «Σκλαβενίτης ΑΕ» και στην εταιρεία «Παπαστράτος ΑΒΕΕ», κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοινής εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ξεχωριστές τιμητικές πλακέτες έλαβαν οι Γεράσιμος, Μαρία και Στέλιος Σκλαβενίτης, ενώ την εταιρεία «Παπαστράτος Α.Β.Ε.Ε.» εκπροσώπησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Χαρπαντίδης.

 

«Τα αδέρφια μου κι εγώ έχουμε μεγαλώσει στον Πειραιά, είναι η πατρίδα μας. Ό, τι κάνουμε αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία. Σεβόμαστε τους πελάτες, το προσωπικό και τους προμηθευτές μας. Έχουμε μεγάλη πίστη στην Ελλάδα την οποία μας την μετέδωσαν οι γονείς μας και με αυτή πορευόμαστε. Συγχαίρουμε το ΕΒΕΠ για το εξαιρετικό έργο του. Με συνεργασία, ομοψυχία και πίστη, στρώνουμε το δρόμο, ώστε να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα μας οι νέοι επιστήμονες», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σκλαβενίτη.

 

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς της εταιρείας με τον Πειραιά, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Με διαχρονική αντοχή και συνεχή μεταμόρφωση αφήνουμε πίσω μας μέλλον εδώ και 86 χρόνια. Η νέα μας επένδυση προχωρά πολύ γρήγορα και από τον Φεβρουάριο θα παράγουμε εδώ, στην Ελλάδα, τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού Heets για το ΙQOS, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και βάζοντας την Ελλάδα στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων της καινοτομίας. Θα συνεχίσουμε να μεταμορφωνόμαστε με τόλμη και ευελιξία, ώστε οι παρεμβάσεις μας στην οικονομία, την κοινωνία, το μέλλον της χώρας να παραμένουν επίκαιρες και ουσιαστικές. Εκ μέρους της οικογένειας της “Παπαστράτος” σας ευχαριστώ ειλικρινά για την σημερινή τιμή».

 

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΠ, ο πρόεδρος και τα μέλη του, απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου μέλους του επιμελητηρίου στον επί μακρά σειρά ετών διατελέσαντα σύμβουλο και πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κώστα Γιαννίδη, ως δείγμα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την πλούσια προσφορά του στην επιχειρηματική κοινότητα και τον επιμελητηριακό θεσμό.

 

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «Αποδεχόμενη τον κεντρικό ρόλο της Μ.Μ.Ε. επιχείρησης στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη, η Κυβέρνηση θέσπισε νέα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, δημιούργησε τον εξωδικαστικό μηχανισμό για την ρύθμιση οφειλών, διευκόλυνε με τις 120 δόσεις, ενώ έχει ήδη δρομολογήσει το θεσμικό πλαίσιο για ένα ταμείο μικρο-χρηματοδοτήσεων και την Αναπτυξιακή Τράπεζα που αναμφίβολα θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα μέσω της στήριξης των Μ.Μ.Ε. Με τα νέα αυτά εργαλεία και θεσμούς είμαι βέβαιος πως, το 2018 θα είναι έτος ανθοφορίας για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην χώρα μας».

 

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογράμμισε: «Σίγουρα, το 2018 δεν είναι το τέλος της κρίσης. Η χώρα μας χρειάζεται μία άλλη φιλοσοφία, γιατί η ανάπτυξη και οι υψηλοί φόροι, καθώς επίσης και η έλλειψη ρευστότητας δεν συμβαδίζουν. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε σ’ ένα σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου. Η Ελλάδα χρειάζεται άξιους θεσμικούς εκπροσώπους, όπως το ΕΒΕΠ».

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Με καθαρές ενδείξεις ανάκαμψης το 2017, οι προσδοκίες που διαμορφώνονται για το 2018 είναι καταρχάς θετικές. Η εμπειρία, εντούτοις, της περιόδου της κρίσης, μας έχει διδάξει και πάντοτε μας υποχρεώνει σε μία στάση προσεκτικής αναμονής, αφού το 2018 μπορεί να είναι έτος κλειδί, αλλά σίγουρα κρύβει κινδύνους και προκλήσεις. Tο 2018, η ελληνική επιχειρηματικότητα αναμένει την εξόφληση πέντε «μεταχρονολογημένων» επιταγών (α. θέσπιση απλοποιημένου και σταθερού φορολογικού συστήματος, β. εφαρμογή επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, γ. ηλεκτρονικές συναλλαγές και εξορθολογισμός τραπεζικών χρεώσεων, δ. διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, ε. βελτιωτικές ρυθμίσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό), της κυβέρνησης προς την αγορά, πριν αυτές θεωρηθούν «ακάλυπτες» και βεβαίως πριν σφραγιστούν. Το 2018, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για την αγορά να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα και να κυκλοφορήσει ξανά χρήμα. Ας μην αφήσουμε το 2018 να προστεθεί στα 8 δύσκολα χρόνια κατάθλιψης και μαρασμού, αλλά να είναι η πρώτη χρονιά επιστροφής μας στην κανονικότητα».