Ο Π. Γερμανός απαντά στα δημοσιεύματα για τα εξοπλιστικά

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που ενέπλεκαν τον Πάνο Γερμανό σε δήθεν διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων προχώρησε το Γραφείο Τύπου του επιχειρηματία, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου περί δήθεν εμπλοκής του Π. Γερμανού σε διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Το καλοκαίρι του 2012, από σχετικό δημοσίευμα, ο Π. Γερμανός διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρίες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με την δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του.

Χωρίς καθυστέρηση, ο Π. Γερμανός επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρία είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου. Παράλληλα, ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, δε, έγγραφα, από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρίες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρίας. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η εντολή επιστροφής του ερευνώμενου ποσού και κατάθεσής του στον συγκεκριμένο λογαριασμό του δόθηκε από την ελβετική επενδυτική εταιρία, χωρίς ποτέ να διανοηθεί ότι επρόκειτο περί κεφαλαίων παράνομης προέλευσης. Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν πλήρως με μάρτυρες και έγγραφα.

Παράλληλα, με δική του πρωτοβουλία και εφόσον πληροφορήθηκε από τις δικαστικές αρχές την αληθή προέλευση των χρημάτων, ο κ. Γερμανός, προέβη στην κατάθεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου του συνολικού ποσού που έλαβε το 2001/2002, πλέον των νομίμων τόκων.

Κατόπιν των εξηγήσεων αυτών, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η μη επιβολή σε βάρος του Π. Γερμανού του παραμικρού περιοριστικού όρου.

Γραφείο Τύπου Π. Γερμανού».