Ο ΣΥΡΙΖΑ …ΠΗΡΕ ΤΟ “ΟΠΛΟ” ΤΟΥ: “Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ MEGA ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ” – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

MEGA MPOMPOLAS PSIXARHS VARDINOGIANNHS  …ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αιχμές Πρετεντέρη εναντίον του και την “προσπάθεια του καναλιού να αθωώσει προκαταβολικά τον Βενιζέλο”, έβγαλε… δόντια! Ανακοίνωσε ότι ο βασικός μέτοχος του καναλιού είναι στη Λίστα Λαγκάρντ και έθεσε ερωτήματα για το πώς το Mega εξασφάλισε ένα δάνειο της τάξεως των 98 εκατ. ευρώ, δεδομένης και της στενότητας που επικρατεί στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, το Mega, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, απάντησε ότι η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ, που έχει στην ιδιοκτησία της το Mega, έχει εξασφαλίσει δάνειο μόνο δέκα εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, όπως τονίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το δάνειο που συνήφθη με πέντε τράπεζες ήταν ύψους μόλις δέκα εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία εκταμιεύθηκαν τα 8,5 εκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, υποθηκεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ:

«Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δε δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα…
Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.
Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν.
Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ».
Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο δάνειο, αναφερόταν στην ανακοίνωση της 3ης Ιανουαρίου της εταιρείας Τηλέτυπος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ανέφερε επί λέξει: «Η εταιρεία ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

– Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

– Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

– Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;

– Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».