Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις προβλέψεις της Κομισιόν: “Αυτές είναι η επιπτώσεις του γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη”

Οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 4,2 % κατά το τρέχον έτος στην οικονομία της χώρας μας για έκτη συνεχή χρονιά και με δείκτη ανεργίας που την κατατάσσει πρωταθλήτρια εντός της Ευρώπης μόνον αισιοδοξία δεν μπορούν να γεννούν, σημειώνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “το συμπέρασμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο η παραγωγική ανασυγκρότηση που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αναστροφή της καθοδικής πορείας δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων. Η κυβέρνηση χωρίς άλλο σχέδιο πέραν του καταστροφικού μνημονίου αποδεικνύεται καθημερινά πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι. Όλοι πλέον κατανοούν πως δεν μπορείς να απαντάς στην ύφεση με περισσότερη λιτότητα και ύφεση”.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχοντας έγκαιρα καταγγείλει τις μνημονιακές πολιτικές που ισοπεδώνουν τη χώρα μας και τις επιπτώσεις του γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη που την αποδομούν ολοταχώς, αποτελεί τη βασική αξιόπιστη πολιτική δύναμη που έχει προχωρήσει σε μια ουσιαστική εναλλακτική επεξεργασία , γεγονός που του αναγνωρίζεται καθημερινά”.