Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει πληρωμένα προεκλογικά κείμενα στο “‘Εθνος” – Τι απαντά η εφημερίδα

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Χριστακάκη αποκαλύπτει πως η εφημερίδα “Έθνος” του ομίλου Πήγασου, μέσω mail που υπογράφει στέλεχος του εμπορικού τμήματος ζήτησε χρήματα για να φιλοξενήσει …άρθρο της ή καταχώρησή της, με απαραίτητη προυπόθεση την προπληρωμή της …υπηρεσίας. Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής: Η δημοσίευση στο 1/4 της σελίδας κοστίζει 500 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η μισή σελίδα 800 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

“Δέχθηκα mail από το “Έθνος” του Σαββάτου, όπου με καλεί αν θέλω να φιλοξενήσει δημοσιογραφικό κείμενο ή καταχώρισή μου, λίγες ώρες πριν τις κάλπες της Κυριακής. Το τιμολόγιο ήταν σαφέστατο: 800 ευρώ συν ΦΠΑ για ημισέλιδη καταχώριση και 500 ευρώ εάν είναι το τέταρτο της σελίδας. Υποσημείωση: Αναγκαία η προπληρωμή” αναφέρει μεταξύ  άλλων στη δήλωσή της.

To «ΕΘΝΟΣ» απαντά στην καταγγελία:

Το σχετικό e-mail που εστάλη στην κα Χριστακάκη αφορά ενημέρωση για την ειδική διαφημιστική έκδοση της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» με θέμα «ΕΚΛΟΓΕΣ», προκειμένου να εξετάσει (σε περίπτωση που επιθυμούσε) τη διαφημιστική της προβολή – συμμετοχή στο αφιέρωμα.

Η διαφημιστική προβολή, ως είθισται, αφορά τη δυνατότητα καταχώρησης του εκάστοτε υποψηφίου στην ειδική έκδοση και εναλλακτικά σε όσους δεν διαθέτουν έτοιμη «μακέτα» παρέχεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους ή ένα σύντομο σημείωμα ως διαφημιστική προβολή.

Το συγκεκριμένο διάστημα είθισται όλα τα ΜΜΕ να πραγματοποιούν ειδικές εκδόσεις – αφιερώματα όπου προβάλλονται οι υποψήφιοι με καταχωρήσεις ή με διαφημιστικά βιογραφικά τους.

Γιώργος Πυριόχος

Εμπορικός Διευθυντής

ΠΗΓΑΣΟΣ

Πηγή: typologies