Ο Φώτης Κουβέλης αφήνει την καρέκλα του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ

Αποχωρεί  από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ  ο Φώτης Κουβέλης και προτείνει συνέδριο τον Μάιο.
«Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να  λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί  συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου» είπε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του έκανε αυτοκριτική για την εκλογική ήττα του κόμματος, αν και τόνισε την ανάγκη η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει ενεργή και να προχωρήσει σε επανεκκίνηση.
«Χρειαζόμαστε νέο πρόεδρο που θα ηγηθεί της προσπάθειας επανεκκίνησης. Χρειαζόμαστε και μια νέα Κ.Ε αποτελούμενη από συντρόφους που επιθυμούν στη νέα φάση να εργασθούν για τη συνέχιση της δραστηριότητας του κόμματος”
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, υπέβαλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποδίδοντας την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στο ότι παρέμενε αρχηγικό κόμμα και κυρίως γιατί τα ηγετικά της στελέχη είχαν και έχουν ακόμη προσωπικές στρατηγικές.

«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις από εδώ και στο εξής, η μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να ασκεί την πολιτική που ασκεί σήμερα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βρω τον λόγο συνέχισης ύπαρξης του κόμματος. Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό θεωρώ ως πιο πιθανόν να συμβεί. Υπάρχει όμως και η περίπτωση στο μέλλον, της ρήξης, εξόδου από ευρώ και μίας νέας εθνολαϊκής συμμαχίας. Τότε θεωρητικά θα είχε νόημα η ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ. Όμως και σε αυτή την περίπτωση η κοινωνία δεν θα στραφεί στην ΔΗΜΑΡ καθώς έχει απαξιωθεί μετά τα εκλογικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.