Ο Χ.Σπίρτζης ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών ΜΜΕ και τάζει φθηνότερα εισιτήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για σπιρτζηςΣυγγνώμη σε όσους έχουν ταλαιπωρηθεί για να πάρουν ηλεκτρονικές κάρτες για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών στο γεγονός ότι τα κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, αλλά και σε μια «θεσμική καθυστέρηση» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως εξήγησε, η Αρχή ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει αίτηση μέσω διαδικτύου.

«Θέλαμε να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα, έπρεπε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γκισέ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε πάντως ότι οι μπάρες στα νέα ακυρωτικά μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε ότι τα εισιτήρια «θα φθηνύνουν πολύ, όταν θα έχουμε καλύψει τις κλοπές και τη διαφυγή πόρων που γινόταν στις αστικές συγκοινωνίες».