Ο στρατηγός Φράγκος έτοιμος να ηγηθεί νέου κόμματος…

 

Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος ήταν από τους βασικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου και  ζήτησε την αντικατάσταση του επίσημου διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι αντικειμενικός, σε δηλώσεις  του στον ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος “αν του ζητηθεί”, προσθέτοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στα σχέδιά του.

“Αν μου ζητήσουν να ηγηθώ θα το κάνω γιατί δεν είμαι ρίψασπις” δήλωσε, απαντώντας στη σχετική ερώτηση για να διευκρινίσει λίγο μετά ότι αν (το κόμμα και αυτοί που του το ζητήσουν) δεν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί.

Ο κύριος Φράγκος σημείωσε πάντως ότι εδώ και έξι χρόνια που έχει αποστρατευτεί έχει γραφτεί πολλές φορές ότι θα φτιάξει κόμμα.

Επανέλαβε και την φράση “θα βρεθούν μπροστά μας” όσοι δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια αλλά αυτό είπε “δεν το λέει σαν απειλή”.

Σύμφωνα με τον κύριο Φράγκο ο Ελληνικός λαός όταν νιώθει ότι απειλείται αντεπιτίθεται. Αν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα είναι ολέθριο στο μέλλον.

 

Σχετικά με το μήνυμα που πέρασε το συλλαλητήριο, σχολίασε ότι “θέτει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχική θέση ότι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει την πλειοψηφία που έχει και να μην εμφανιζόμαστε με εκατό αντιλήψεις και απόψεις”.