ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Άνοιξαν οι ουρανοί – Όπου φτωχός και η μοίρα του – Δεκάδες νεκροί

 

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Πακιστάν άφησαν ήδη πίσω τους 30 νεκρούς και αρκετές δεκάδες αγνοούμενους, δήλωσαν οι αξιωματούχοι σήμερα Κυριακή την ώρα όμως που η μετεωρολογική υπηρεσία ενημέρωσε ότι οι μουσσώνες πρόκειται να ενταθούν τα δύο νέα εικοσιτετράωρα. Σκληρότερα επλήγη το Καράτσι, δηλαδή η μεγαλύτερη χώρα του Πακιστάν, και όπου οι θάνατοι πολιτών είναι τουλάχιστον 12 σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας διαχείρισης εθνικών καταστροφών, Καμράν Ζία.

Στο Καράτσι, οι ισχυροί άνεμοι ισοπέδωσαν πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος (ενός απαρχαιωμένου δίκτυου) και έτσι πολλοί υπέστησαν θανατηφόρα ηλεκτροπληξία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο βόρειο τομέα της χώρας με τις πολλές εδαφικές ιδιομορφίες, που εκτείνεται από τις παρυφές των Ιμαλαϊων, βορείως, έως τον Κόλπο της Βεγγάλης, νοτίως, οι κατολισθήσεις λόγω καταρρακτωδών βροχών παρέσυραν περίπου 70 κατοικίες αλλά και δεκάδες μικροκαταστήματα, καθιστώντας πλανόδιους και χωρίς τροφή εκατοντάδες πολίτες –ειδικά στην παραμεθόρια πόλη Τσιτράλ, πολύ κοντά στα αφγανικά σύνορα.