ΠΑΜΕ…ΚΑΤΑΛΗΨΗ; Το βαρετό “παιχνιδάκι” που φέρνει ΜΑΤ, τραυματίες και “ηρωικές” ανακοινώσεις

PAMEΤην αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έκανε λόγο για άγρια επίθεση κατά δεκάδων συνδικαλιστικών εργατικών σωματείων.

«Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε περίπου 40 προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ προχώρησε η αστυνομία, που είχαν καταλάβει νωρίτερα το γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Στον ένα, από τους συνολικά πέντε τραυματίες διαδηλωτές που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, έχει διαγνωστεί απώλεια συνείδησης Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν νωρίτερα χρήση χημικών για να απωθήσουν μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Η αυταρχική κατρακύλα τους», συνεχίζει, «φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή».

 

Παπαρήγα: Να μας φέρει ο Βρούτσης το βίντεο με τις καταστροφές από μέλη του ΠΑΜΕ

 

Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν» αναφέρει σε δήλωσή της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τη ΓΑΔΑ.

«Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές. Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως, όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο. Όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Το βίντεο. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο ή δεν ξέρω, η αστυνομία, οτιδήποτε. Να δείξουν τις καταστροφές. Όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.