ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Έπεσε δοκίμιο για τον ανθρωπισμό στην πρεμιέρα – “Εύκολο και επίκαιρο” λένε τα παιδιά

[upd] Αρκετά εύκολο αλλά και επίκαιρο χαρακτηρίζουν το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που διαγωνίστηκαν σήμερα σε αυτό.

Το θέμα του ανθρωπισμού, λένε, είναι πολύ επίκαιρο. «Πρέπει όλοι μας να αναδείξουμε τα ευγενικά αισθήματά μας. Να μη λειτουργούμε ως μηχανές, να αγαπάμε τον συνάνθρωπο και να μας αγαπάει κι αυτός», τόνισε μαθήτρια που διαγωνίσθηκε σήμερα στις πανελλήνιες. 

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Αρχίζουν σήμερα – Καλή επιτυχία παιδιά!

Οι  πανελλλαδικές εξετάσεις ξεκινούν σήμερα  με την καθιερωμένη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, που περιέχει την Έκθεση.

Οι εξετάσεις αρχίζουν μετά τις 8.30 π.μ. και οι υποψήφιοι και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες πλην των Σχεδίων, Ελεύθερου και Γραμμικού που είναι έξι ώρες, και του Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων που είναι περίπου 20 λεπτά.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, μπλε στιλό, γομολάστιχα και τα απαραίτητα όργανα (π.χ. διαβήτης) για το μάθημα. Δεν επιτρέπονται κινητό τηλέφωνο (ενεργοποιημένο ή μη), διορθωτικό (blanco) και αριθμομηχανή ενώ επιτρέπεται ένα μπουκάλι νερό.

Την ίδια στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι προετοιμασίες για την άρτια υποδοχή των 1.225 ατόμων (καθηγητών λυκείου και πανεπιστημίου) που θα συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής των θεμάτων για τα εξεταζόμενα μαθήματα. Ενδεικτικά, από σήμερα στις 8 το βράδυ, 30 άτομα πέρασαν  το κατώφλι του υπ. Παιδείας για να επιλέξουν θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και η τριμελής εισηγητική επιτροπή των θεμάτων της Γλώσσας, θα αποχωρήσουν αύριο, μία ώρα μετά την παραλαβή των θεμάτων από τους υποψηφίους. Το ίδιο θα γίνεται για κάθε ημέρα που την επομένη θα εξετάζεται κάποιο μάθημα.