ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΚΛΙΝΤΟΝ: Συναντήθηκαν στην Ν.Υόρκη – Ο Γιώργος εξήγησε στον Μπιλ πως θα βγει η Ελλάδα απο την κρίση

papandreou-klinton-660Για «την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» ενημέρωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Συζητώντας για τις διεθνείς, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την κατάσταση της Ελλάδας, «κοινή ήταν η εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός έχει καταβάλλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «αν και η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα έχει αποφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα και μάλιστα, σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, εντούτοις το πραγματικό κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν είναι η λιτότητα, αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης επενδυτών για την Ελλάδα, που έχει αναλάβει ο κ. Κλίντον μαζί με Έλληνες της διασποράς και υπογράμμισε την πρόθεσή του να συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς «η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του».