ΠΑΣΟΚ – Δ. Καρύδης: Να δοθεί γενναία ανάσα στους οφειλέτες του δημοσίου

Την ανάγκη «να δοθεί γενναία ανάσα στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν μεγάλες οφειλές είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι η φορολογική ελάφρυνση από τη μια πλευρά και από την άλλη η δραστική αντιμετώπιση με αποτελεσματικό τρόπο όλων των οφειλών είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι δανειστές. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να βάλει το θέμα αυτό πιο πιεστικά και να έχουμε αποτέλεσμα», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καρύδης τονίζει ότι «για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προτεραιότητα στη νέα συζήτηση που θα αρχίσει τον Ιούλιο να είναι ένα από τα θέματα και το πετρέλαιο θέρμανσης για το οποίο απέτυχε η πολιτική όπως έγινε τον προηγούμενο χειμώνα και πρέπει να αλλάξει. Και θα φέρει έσοδα και δεν θα αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας».

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις των δικαστηρίων για την ακύρωση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Είναι ένα θέμα που σύντομα και η κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή, θα πρέπει να δώσουν λύση. Είναι γεγονός ότι σε σχέση με την εξέλιξη των ειδικών μισθολογίων από το μισθοδικείο αυτό είναι μια απόφαση δεσμευτική και δεν μπορεί κανείς να την προσπεράσει. Όμως, αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι σε αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα, το περί δικαίου αίσθημα που υπάρχει στον κόσμο, στην πλειοψηφία του, που έχει υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές τα τελευταία χρόνια. Πάντα, σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να εξασφαλίζεται το περί δικαίου αίσθημα».