ΠΑΣΟΚ: Μήνυμα για εθνική και παραταξιακή πανστρατιά

Μήνυμα για εθνική και παραταξιακή πανστρατιά στέλνει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέσω ενημερωτικού σημειώματος προς τις οργανώσεις, τα μέλη και τα στελέχη του, αλλά και τους ψηφοφόρους της παράταξης.

Όπως αναφέρεται «όλα μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, οι αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης δίνουν το παρών ενωμένοι σε αυτή τη μάχη, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις. Τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι μηνύματα συσπείρωσης της παράταξης, ενότητας του έθνους, αισιοδοξίας, αλλά και αποφασιστικού αγώνα για να κρατηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Με την Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στην πρώτη τη γραμμή της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Τονίζεται, επίσης, ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν επικεφαλής συνδυασμών χωρίς κομματικά χρίσματα είχαν θετικά αποτελέσματα.

Και στον δεύτερο γύρο μετέχουν ως υποψήφιοι σε 8 περιφέρειες από τις 13, αλλά και σε παραπάνω από 120 δήμους και σε παραπάνω από 30 πρωτεύουσες νομών. Ο στόχος είναι «να ολοκληρωθεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα με την εκλογή των περιφερειαρχών και δημάρχων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Βολές» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ασκείται έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζεται ότι «οι στενές κομματικές επιλογές σε πανελλήνιο επίπεδο απέτυχαν καθαρά. Όσοι επέλεξαν να αναμετρηθούν μόνοι τους με τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2012, είδαν τα ποσοστά τους αυτά να περιορίζονται».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει εκεί όπου δεν υπάρχουν υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνεται τα κριτήρια είναι «η ποιότητα, η ικανότητα, ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας». Επίσης, απορρίπτονται «τα κομματικά διλήμματα, η λογική “δημοψηφίσματος” του ΣΥΡΙΖΑ και οι λογικές διχασμού των πολιτών».

Ενόψει των διπλών εκλογών της Κυριακής υπογραμμίζεται ότι «αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι να ενώσουμε τη χώρα, να ενώσουμε το έθνος στη βάση αξιακών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών και όχι στην ψευδή βάση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

«Εμείς», προστίθεται, «επιδιώκουμε την προοδευτική σταθερότητα. Που δεν σημαίνει στασιμότητα. Που δεν σημαίνει νέες θυσίες, που θέτει τέρμα σε νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας. Τέτοια μέτρα δεν θα υπάρξουν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα μηνύματα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης.

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση. Κι αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, οι βουλευτές της δικής μας ΚΟ μέσα στην κυβέρνηση».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές σημειώνεται ότι «επηρεάζουν και την μελλοντική πορεία της» και προστίθεται:

«Έχουμε ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή μας στις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης που οι κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις επέβαλαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες επιβάρυναν κυρίως τις χώρες και τους λαούς του Νότου».

Αναφορικά με ζήτημα δημοκρατίας που δημιουργείται από τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τονίζεται: «Η υποτίμηση της πολιτικής και των δημοκρατικών θεσμών, η βία, το φλερτ για εκλογικούς λόγους με ακραίες πρακτικές, είναι αυτά που τροφοδοτούν τα ακραία αυτά φαινόμενα».

Από το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζεται το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή και υπογραμμίζεται:

«Είναι επιτακτική υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που πιστεύουν στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αγωνισθούν σθεναρά κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ