ΠΑΣΟΚ: Ψεύτης ο Διώτης!

Έντονη είναι η αντίδραση της Ιπποκράτους αναφορικά με την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέλαβε το στικάκι με τη λίστα «Λαγκάρντ» νωρίτερα από ότι είχε πει.

Σύμφωνα με τον MEGA, στην Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι ο κ. Διώτης έχει «συλληφθεί» ψευδόμενος πολλές φορές και ότι άλλα είχε πει κατά την κατάθεσή του στον Οικονομικό Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, άλλα στην Προανακριτική Επιτροπή και άλλα υποστήριξε στην δεύτερη κατάθεσή του.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο κ. Διώτης αρχικά είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε κρατήσει αντίγραφο του usb, ενώ από την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων φάνηκε ότι είχε αντίγραφο. Επίσης αναφέρουν ότι άλλαξε την θέση του αναφορικά με το πότε παρέλαβε το usb από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στην αρχή είχε πει ότι όταν έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε στείλει αντίγραφο της λίστας «Λαγκάρντ» ενώ στην κατάθεσή του είπε ότι μπορεί να το είχε πάρει και λίγες μέρες αργότερα.

Στην Ιπποκράτους ισχυρίζονται ότι ο Ιωάννης Διώτης παρουσίασε ξαφνικά την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ μέχρι τότε έλεγε ότι δεν έκανε έρευνα για το στικάκι και ότι ουδέποτε είχε πάρει σχετική εντολή από τον Βενιζέλο
Τονίζουν επίσης ότι συνομιλούσε με τον Κώστα Μπίκα και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ακόμη και όταν έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών, ενημέρωναν τον τότε Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και έκαναν συσκέψεις χωρίς να ενημερώνουν τον τότε Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.