ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ: Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται

Τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου θα συναντά, σύμφωνα με … την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, η οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους με εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), που τοποθέτησαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου.

Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.