ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: “Το θέμα θεωρείται λήξαν”, διαμηνύει το Βερολίνο

apozhmiwseisΤο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί, τόνισε κατ’ επανάληψη σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ηθική και ιστορική ευθύνη της για τις ενέργειες των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου. 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ ανέφερε ότι δεν θα γίνει τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου. Εκτίμησε δε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση».
Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.
Διαβάστε επίσης: