ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο …σοφός περιπτεράς

 

Το γράψαμε στο bankwars στις 9 Δεκεμβρίου του 2013. Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα:

 

” Εδώ και μερικούς μήνες, ο περιπτεράς της γειτονιάς μου, μου έχει πει το εξής αμίμητο: “Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπερνά πάνω από 1% στις δημοσκοπήσεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα βγαίνει ένα κορυφαίο στέλεχος και θα επαναφέρει το θέμα της επιστροφής στη δραχμή”. “Θυμήσου το”, μου λέει “και θα δεις πως θα βγω σωστός. Ούτε στον ύπνο τους δε θέλουν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, όσο στο ταμείο δεν υπάρχουν λεφτά, έστω λίγα, να μοιράσουν”!

Απόψε, μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη και το νέο…μανιφέστο της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζω να πιστεύω ότι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου είναι ο πιο έγκυρος πολιτικός αναλυτής…”

ΥΓ: Βρισκόμαστε στο παρά πέντε των ευρωεκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, κατ’ άλλους με 2-3 μονάδες και κατ’ άλλους με περισσότερες. Η πλευρά Λαφαζάνη στο προσκήνιο με τις αντιδράσεις της για την υποψηφιότητα του “μνημονιακού” Ο.Βουδούρη και κυρίως με την “επίθεσή της” στους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ Στρατάκη και Μηλιό για τις θέσεις τους σχετικά με το χρέος της χώρας…

 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]