Πάει για Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Γιούνκερ;

Τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βλέπει ως πιθανό υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διαδικτυακή πύλη euractiv, σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το euractiv, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που πρόσφατα παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου, να είναι υποψήφιος με μεγάλο ειδικό βάρος, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα του euractiv, στόχος είναι να αυξηθεί το κύρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το Euractiv, πέντε είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για τη θέση. Εκτός από τον Γιούνκερ, υποψήφιοι είναι ο Τσέχος Επίτροπος Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, ο Γάλλος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλοντ Μινιόν και ο πρώην Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος σημειώνεται ότι θα μπορούσε να έχει καλές πιθανότητες ως εκπρόσωπος μιας μικρότερης χώρας. Επίσης, οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι φημολογείται ότι προωθούν την υποψηφιότητα της Γερμανίδας Υπουργού Δικαιοσύνης, Σαμπίν Λεουτέσερ-Σναρενμπέργκερ.