Πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

Σε ηλικία 74 ετών πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σάσα Καστούρα.

Η Σάσα Καστούρα, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου 1940, πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1962, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό μετά από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά «Η Γειτονιά μας», όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996). Ήταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου.

Η κηδεία της Σάσας Καστούρα, σύμφωνα με ενημέρωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Φιλμογραφία

«e-mail» (2000)
«Το κυνήγι του λαγού» (1999)
«Προσπαθώ αλλά… τίποτα» (1989)
«Το χρέος του μπάτσου» (1989)
«Οι απάνθρωποι» (1972)
«Οι εκβιαστές» (1972)
«Η ζαβολιάρα» (1971)
«Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά» (1970)
«Ζητούνται γαμπροί με προίκα» (1970)
«Ο μεγάλος ένοχος» (1970)
«Η τύχη μου τρελάθηκε…» (1970)
«Ο ξεροκέφαλος» (1970)
«Γιατί με πρόδωσες» (1969)
«Ο τσαχπίνης» (1968)
«Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» (1968)
«Τρελός παλαβός και Βέγγος» (1968)
«Αθήνα η κλοπή της οδού Σταδίου» (1968)
«Ένας απένταρος λεφτάς» (1967)
«Η κοροϊδάρα» (1967)
«Καλώς ήλθε το δολάριο» (1967)
«Πατέρα κάτσε φρόνιμα» (1967)
«Διπλοπεννιές» (1966)
«Σύντομο διάλειμμα» (1966)
«Ο πόνος του μπεκρή» (1966)
«Φίφης ο ακτύπητος» (1966)
«Η Εύα δεν… αμάρτησε» (1965)
«Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο» (1964)

Συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρές

«Η γειτονιά μας» (1972, ΥΕΝΕΔ)
«Εύθυμες ιστορίες» (1977, ΕΡΤ)
«Κραυγή των λύκων» (1981, ΥΕΝΕΔ)
«Ορκιστείτε παρακαλώ» (1982, ΥΕΝΕΔ)
«Ο τέλειος άντρας» (2000, STAR)
«Κάτω από την Ακρόπολη» (2001, ALPHA)
«Οίκος αντοχής» (2003, ALPHA).