Πέτερ Μπόφινγκερ: Ο σύμβουλος της Μέρκελ διαφωνεί με το φόρο στις καταθέσεις – Δείτε τι δήλωσε

«Αυτή η δήθεν απαλλοτρίωση των επενδυτών δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αλλά απειλεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη» επισημαίνει ο  καθηγητής, σύμβουλος της Μέρκελ Πέτερ Μπόνφιγκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Passauer Neue Presse».
«Η ευρωκρίση θα επιδεινωθεί και πάλι και θα κοστίσει στην Ευρώπη πολύ περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς τώρα ότι μπορεί να εξοικονομήσει με τη συμμετοχή των καταθετών στην Κύπρο» δηλώνει .

Με τη συμμετοχή των αποταμιευτών «διαρρηγνύεται το δεύτερο τείχος προστασίας του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος», μετά τον Οκτώβριο του 2010, όταν αμφισβητήθηκε  η ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. «Έκτοτε τα κρατικά ομόλογα δεν είναι πλέον σίγουρα» τονίζει ο Μπόνφιγκερ, αναφέροντας πως αυτό πλέον ισχύει και για τις καταθέσεις των αποταμιευτών.
«Είναι το δεύτερο ταμπού που σπάει. Ελλοχεύει ο κίνδυνος οι καταθέτες σε άλλες χώρες να νοιώσουν ανασφαλείς και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους»