Πήρε φωτιά το σπίτι του Κ.Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους – Πάντως, όχι από…μαγκάλι

[UPD] Σε εμπρηστική ενέργεια με αυτοσχέδιο μηχανισμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.

Στην Αντιτρομοκρατική περνούν πλέον οι έρευνες για την πυρκαγιά.

Στη βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης).

ΝΔ: Καταδικάζουμε την επίθεση στο εξοχικό του κ. Σημίτη

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται», αλλά και «τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος».

«Η βία δεν θα περάσει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

 Την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζει το Κίνημα, «πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων», αλλά και «να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της».

ΔΗΜΑΡ: Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα

«Δεδομένη πρέπει να είναι η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Η απομόνωση της τρομοκρατίας και των προστατών της είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν τα κόμματα και οι πολίτες που στηρίζουν τη Δημοκρατία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Και το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, «η οποία δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους στόχους που υπηρετεί».

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Φωτιά ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα στο εξοχικό σπίτι του Κωνσταντίνου Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, δεν ευθύνεται η οικογένεια για την πρόκληση της πυρκαγιάς, καθώς το σπίτι δεν κατοικείται. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 02:34 μετά τα μεσάνυχτα από τον συναγερμό του σπιτιού.

Απο την πυρκαγιά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας, έχει υποστεί ζημιές το σαλόνι και η κουζίνα του σπιτιού, ενώ το υπόλοιπο έχει υποστεί ζημιές κυρίως από τους καπνούς. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία εκδοχή. Ευτυχώς μέσα στο σπίτι δεν ήταν κάποιος και έτσι δεν κινδύνευσε κανείς» τόνισε.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο του εμπρησμού, καθώς έχουν εντοπιστεί κάποια υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει άντρες της Ασφάλειας και ερευνούν τα υπολείμματα για να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.