Παράκτιο Μέτωπο: Την απορρόφηση των 29 εργαζόμενων από το ΤΑΙΠΕΔ προτείνουν βουλευτές της ΝΔ

Την απορρόφηση των 29 εργαζόμενων της Παράκτιο ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ, προτείνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά στελέχη.
Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, στην οποία εξήγησε ότι η απορρόφηση των εργαζομένων στην Παράκτιο από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως προβλέπεται και για τους υπαλλήλους της ΕΤΑΔ είναι η καλύτερη επιλογή και για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι η λύση να απορροφηθούν αργότερα από τη γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, αν και όταν ιδρυθεί, καθώς επί της ουσίας θα μείνουν και σε αυτή την περίπτωση άνεργοι.
Για το θέμα αυτό, έχουν ενδιαφερθεί και άλλοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Νότης Μηταράκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Δένδιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χρίστος Δήμας, ο Χρήστος Κέλλας και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
Επιτροπή των 29 εργαζομένων, που αύριο με την ψήφιση του Νομοσχεδίου θα βρεθούν στο δρόμο, ενημέρωσαν βουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ με επιστολή της Παράκτιο προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς γνωστοποιήθηκε το έργο της εταιρίας, αλλά και η εργασιακή κατάσταση των υπαλλήλων.
Να μην καταργηθεί το “Παράκτιο Μέτωπο” ζητούν εννέα δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου
 Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Παράκτιο εκφράζουν 9 δήμαρχοι της παραλιακής ζώνης της Αττικής, ενώ δηλώνουν τη στήριξή τους «στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας» καθώς και την πλήρη συμπαράστασή τους «στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο συντονιστής της Επιτροπής και Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, και οι Δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μοσχάτου-Ταύρου και Σαρωνικού, που τονίζουν ότι «με την προτεινόμενη κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει σύγχυση, επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας».