Παράνομες κρίθηκαν οι απεργίες σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Αύριο το μετρό δεν θα κινηθεί καθ’ όλο το 24ωρο, ενώ στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Αύριο, ακόμη, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με σκοπό το συντονισμό των περαιτέρω κινήσεών τους.

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους.