Πενήντα Αλβανοί διακινούσαν ναρκωτικά μέσω Facebook! – Πιάστηκαν στη Χαλκίδα

 

Με πέντε άτομα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο η δράση της πολυμελούς σπείρας που έφερνε ναρκωτικά από την Αλβανία για να τα μοιράσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και κατέληξε με 50.

Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από τη Χαλκίδα όταν αστυνομικοί συνέλαβαν 11 άτομα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 21 Αλβανοί με τρεις από αυτούς να είναι ήδη κρατούμενοι σε φυλακές.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη 28 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα μέλη της να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών (ghost number), καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και skype). Επιπλέον στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.