Πιάσαμε το στόχο στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ το β’ εξάμηνο

Εντός στόχου έκλεισε το β’ εξάμηνο του 2012 όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Το 2013 ξεκινά με κάποιες θετικές ειδήσεις για το ΕΣΠΑ. Πιάσαμε τον μνημονιακό στόχο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του β’ εξαμήνου, δε χάσαμε χρήματα διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και είμαστε πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο στις απορροφήσεις», ανέφερε ο υπουργός σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν διαχειριστικά προβλήματα, συμπλήρωσε πάντως πως έχει ήδη περιοριστεί η γραφειοκρατία κατά 60%.

Προανήγγειλε επίσης ότι μέχρι τον Φλεβάρη θα γίνουν και νέες ανακοινώσεις για την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας και για τη μείωση του κόστους των απαλλοτριώσεων.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «από τον Απρίλιο θα μπουν οι μπουλντόζες και θα υπάρξει επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων».

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», πρόσθεσε, «πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει το επίπεδο ρευστότητας στην οικονομία, που αποτέλεσε βασικό εμπόδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων την προηγούμενη χρονιά».

Πηγή: ΑΜΠΕ