Ποιοί “έφαγαν” τα λεφτά των 400.000 μετόχων, Ταμείων, Εκκλησίας; Υπάρχει εισαγγελέας;

Οι 400.000 μέτοχοι των τραπεζών ΕΤΕ και EUROBANK και κυρίως οι μέτοχοι της Εθνικής, ιδιώτες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Εκκλησία και Ιδρύματα, με το no deal που αποφασίστηκε χάνουν τα λεφτά τους. Αν κάτι από αυτά που φημολογούνται για εξεύρεση κεφαλαίων την τελευταία στιγμή που θα αποτρέψουν το πέρασμα των τραπεζών στο ΤΧΣ, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για την παραπλάνηση των μετόχων και την απώλεια της περιουσίας τους.

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Πρέπει να υπάρξει, γιατί εκείνοι που χειρίστηκαν την όλη υπόθεση, δεν έχουν μόνο ηθικές ευθύνες. Έχουν και ποινικές!

1. Γιατί η ΕΘΝΙΚΗ έκανε τη δημόσια πρόταση στους μετόχους της EUROBANK χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια για το 10% της αύξησης κεφαλαίου ούτε για την ίδια;

2. Οι μέτοχοι της EUROBANK, αν ήξεραν αυτή την ΑΔΥΝΑΜΙΑ της ΕΤΕ θα έκαναν δεκτή την πρόταση;

3. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ πως έδωσε την έγκρισή της σε κάτι που ήταν όπως αποδείχθηκε στον αέρα;

4. Πως βγήκε η ΕΘΝΙΚΗ με διαφημιστικό πρόγραμμα στον τύπο και την τηλεόραση προβάλλοντας το deal  αυτό που θα δημιουργούσε έναν κολοσσό στο τραπεζικό μας σύστημα, τη στιγμή που δεν είχε τίποτα εξασφαλισμένο; Οι έχοντες μετοχές, βλέποντας την διαφήμιση, θεώρησαν ότι οι μετοχές τους έχουν μέλλον. Μιλάμε για καραμπινάτη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ! Απλά, γιατί αν δεν υπήρχε η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, θα μπορούσαν να πουλήσουν στο 1.20, στο 1.10, στο 1, στο 0,90….ευρώ τα χαρτιά τους και όχι στα σημερινά τάρταρα ή στα αυριανά….μηδενικά.

5. Το θέμα αποκτά ακόμα πιο σκανδαλώδεις διαστάσεις, αν αποδειχθεί αυτό που σήμερα γράφεται, ότι δηλαδή η τρόικα, είχε ασκήσει επί εβδομάδες πιέσεις να μη γίνει το deal.